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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  13/06/2005
Data da última atualização:  19/06/2006
Autoria:  ROSA, L. dos S.; PINHEIRO, K. A. O.; SILVA, L. C. B. da.
Título:  Emergência e crescimento inicial do mogno (Swietenia macrophylla King) em resposta aos diferentes substratos.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999.
Idioma:  Português
Notas:  1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF37280 - 1ADDPL - --CD0022
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  15/07/2020
Data da última atualização:  17/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MORI, A. L. B.; VIEGAS, M. C.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; BENASSI, M. T.
Afiliação:  ANDRE LUIZ BUZZO MORI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MARCELO CALDEIRA VIEGAS, COMPANHIA IGUAÇU DE CAFÉ SOLÚVEL; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, CNPCa; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa / INCAPER; ROMÁRIO GAVA FERRÃO, INCAPER; MARTA TOLEDO BENASSI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA.
Título:  Coffee brews composition from coffea canephora cultivars with different fruit-ripening seasons.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  British Food Journal, v. 122, n. 3, p. 827-840, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1108/BFJ-03-2019-0203
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Purpose - The purpose of this paper is to evaluate the contents of bioactive compounds and/or that of interest for the brew quality (trigonelline, caffeine, total chlorogenic acids and melanoidins), acidity and antioxidant activity (AA) of roasted coffee brews produced with Coffea canephora. Design/methodology/approach - Coffee samples corresponded to three cultivars - Diamante ES8112, ES8122 'Jequitibá' and Centenária ES8132 with different fruit-ripening seasons (early, medium and late, respectively). The study evaluated five genotypes from each cultivar and coffees were cultivated in two sites, a total of 30 samples. Findings - The average contents on the coffee brews varied from 1,176 to 1,452 µg mL-1 for caffeine; from 206 to 413 µg mL-1 for trigonelline; from 528 to 942 µg mL-1 for total chlorogenic acids; from 6.8 to 7.8 mg mL-1 for melanoidins; showing total titratable acidity between 1.15 and 1.79 mL of NaOH 0.1 mol L-1 by 20 mL of the brew. AA varied from 6.78 to 8.80 mg of TROLOX mL-1, correlating positively with the contents of caffeine, total chlorogenic acids, melanoidins. Fruit-ripening seasons had no effect on coffee brew composition and AA. Originality/value - The results presented provide not only a unique analysis of coffee brew from genotypes developed to improve the good agricultural practice and brew quality, but also relevant information that canbe extended for research in coffee composition and for the coffee industry.
Thesagro:  Cerveja; Coffea Canephora; Fermentação.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Coffea canephora var. laurentii; Coffee products; New variety.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1388 - 1UPCAP - DD
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